Project Vision

The goal of the project is to provide a building that can help the Haring Center realize its future as it strives to demonstrate its inclusive practices and act as a living laboratory to test emerging teaching strategies within early education.

The Haring Center for Inclusive Education is currently being renovated to provide an updated building that can help the Haring Center continue to provide the best in inclusive education practices and act as a living laboratory to test emerging strategies within early childhood education. This renovation project will:

  • Improve the quality of the learning spaces for children currently being served and to support collaboration between the research and professional development teams
  • Accommodate the anticipated growth of the research and professional development teams
  • Mitigate health and safety issues and remove access and usability barriers in and around the facility
  • Complete the building renewal process and maximize the extension of the building’s anticipated lifespan

Timeline for the Renovation Project

Construction on the building is anticipated to begin in the mid/late summer of 2022. The anticipated reopening of the renovated building will be January 2024. We will keep this timeline updated to ensure transparency for our community.

HC Renovation Timeline

Design Renderings

Local design firm, Mithun, with support from University of Washington facilities, has led the design process for the Haring Center Renovation Project. Below are design renderings of what the new building will look like once renovation is completed.

PLEASE NOTE: these renderings are subject to change as construction is being completed. We will keep the images below updated to reflect the most recent vision for the space.

Final_Entry Lobby_View 01
Final_Entry Lobby_View 02
Final_Indoor Active Play
Final_Preschool Classroom
Final_Toddler Classroom
Final_Workstations
Site View 01_Bronze
Site View 02
previous arrow
next arrow

Temporary EEU School Information

The renovation of Haring Center building has officially begun, and we are ready to welcome to students, families and staff to our temporary EEU school location this fall! Located between John M. Wallace Hall and the Fisher Science Building, the University of Washington and our local design firm, Mithun, have worked closely together to make thoughtful classroom design, layout and safety choices and to ensure the needs of our students, families and staff are met in this temporary school location. Even though we’ll be in a different space this school year, the EEU will continue to provide the best inclusive education experience for our community. We look forward to seeing you soon!

How You Can Support This Project

The Haring Center Renovation Project is currently projected to cost $37.2 million. To date, we have raised $34 million. To make up the remaining cost, we are asking our amazing community to help us spread the word and to join us in making this vision a reality. Your financial support will help this renovation project:

  • Mitigate all health and safety issues and hazardous materials throughout the Haring Center;
  • Renew many of the positive and identifying elements of the existing Haring Center building, including visual access to Lake Washington, rich interior materials and the simple and welcoming courtyard forms;
  • Add much-needed meeting spaces for training and collaboration between the three units (the EEU school, the Research Team and the Professional Development team) at the center;
  • Provide comprehensive classroom improvements to enhance learning and observation spaces;
  • And bring office and support areas up to a contemporary workplace standard, to enhance flexibility and staff morale and to encourage more collaboration between staff and visitors.

Most importantly, these outcomes and benefits serve the families and staff who use the Haring Center every day. The day-to-day experiences for our youngest learners will be vastly improved, from better access at pick-up and drop-off to improved classroom layout that provide more opportunities for outdoor and movement activities in the larger and more flexible indoor and outdoor play and community spaces. Improved observation spaces will make it easier for families to observe their children, and increased community space will provide opportunities for family members to gather and build relationships.

If you’re interested in financially supporting this project, contact Lauren Jones (laurem2@uw.edu)

Thank You To Our Donors!

The Sunderland Foundation / University of Washington / Alyssa and Bill Sunderland / Anu and Satya Nadella / Tom Wyckoff